FAQ

Hvornår får jeg løn? Hvilke regler gælder for kørsel? Og hvad med sygdom? Bliv klogere her! 

Selvom det er nemt at være vikar hos SundVikar, så kan der stadig være en hel del at holde styr på. Med jævne mellemrum modtager vi derfor spørgsmål fra både nuværende og potentielle vikarer – og det er helt naturligt.  

For at komme nogle af spørgsmålene i forkøbet og imødekomme jeres nysgerrighed har vi lavet denne over oversigt over de hyppigst stillede spørgsmål; en såkaldt FAQ (Frequently Asked Questions). 

Vi har de samme krav og forventninger til alle vores vikarer.

Først og fremmest kræves det, at du har erfaring inden for plejeområdet. Her har du måske arbejdet på plejehjem eller i hjemmeplejen og har haft de opgaver i hænderne, som ville være relevante for din faggruppe.

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at du er fagligt stærkt, stabil og har en seriøs tilgang til dit arbejde. På vagterne skal du nemlig kunne varetage opgaverne fra dag ét, og der bliver regnet med dig og dine evner. 

Ja. Så vil du blive tilknyttet som det, vi kalder Plejemedhjælper.

Som plejemedhjælper er det dog et krav, at du har relevant erhvervserfaring – minimum ét år. Det kan eksempelvis være fra plejehjem eller hjemmeplejen, hvor vi især lægger vægt på dit kendskab til arbejdsopgaver som personlig pleje, liftning mv.

Vi har gjort det nemt, overskueligt og hurtigt for dig at ansøge som vikar. Udfyld ansøgningsformularen her på vores hjemmeside, og vedhæft relevante dokumenter.

Kort efter din ansøgning er sendt afsted, modtager du en invitation til enten en telefonisk eller fysisk samtale, hvor vi i fællesskab gennemgår dine ønsker, baggrund og kompetencer. Du vil efterfølgende have mulighed for at tage din første vagter, hvis der ellers er styr på alt det praktiske. 

Når du udfylder ansøgningsformularen, beder vi dig have følgende klar:

  • Blank straffeattest. Må maks. være 30 dage gammel
  • CV eller lignende dokument
  • Uddannelsesbevis (undlades hvis du er ufaglært)
  • Registrerings- og kontonummer
  • Et foto af dig til ID-kort

Vi tilknytter:

  • Sygeplejersker
  • Social- og sundhedshjælpere (SSH)
  • Social- og sundhedsassistenter (SSA)
  • Sygeplejerskestuderende
  • Rengøringsmedhjælpere
  • Plejemedhjælpere
  • Pædagoger
  • Fysioterapeuter
  • Ergoterapeuter
  • Sundhedsfaglige studerende

Du kan læse mere om vores faggrupper her på hjemmesiden.

Se alle faggrupper

Vi dækker hele Sjælland, Bornholm, Fyn herunder det Fynske øhav.

Din løn afhænger af, hvilken faggruppe du tilhører, og i hvilke vagtlag du arbejder. Det kan også have betydning, hvor mange års erfaring du har.  

Er din faggruppe dækket af en overenskomst, kan du se alle dine lønsatser på dit vikarlogin/din SundVikar-app.

Er du ikke dækket af en overenskomst, kan du altid kontakte os, og så vil vi meget gerne give dig alle relevante lønoplysninger.

Som vikar hos SundVikar bestemmer du selv, om du vil have din løn udbetalt hver uge eller hver 14. dag.

Ønsker du at få løn hver anden uge,  bliver denne udbetalt torsdag i lige uger. 

Når du bliver tilknyttet som vikar, kan du logge ind på vores app ‘SundVikar’, som du skal hente på din telefon. App’en er eller bliver dit primære arbejdsredskab, når du bl.a. skal booke og godkende vagter, redigere i din kalender mv.

SundVikar-app’en er meget brugervenlig, og du bliver hurtigt bekendt med dens forskellige funktioner.

Nej.

Fordelen ved at være vikar hos SundVikar er, at du har friheden til selv at bestemme, hvornår og hvor meget du vil arbejde.  

Har du brug for hjælp til at booke vagter, kan du altid kontakte os. Vores bookingafdeling sidder klar til vejlede og/eller finde vagter til dig. Ring til 50 20 30 40 og tryk 2.

Ja, det kan du.

At bevæge sig rundt i bil kan ofte være en naturlig del af arbejdet som vikar. Derfor tilbyder vi selvfølgelig muligheden for kørselsgodtgørelse og tjenestekørsel til vores vikarer.

Det eneste, du skal gøre, er udfylde et kørselsskema og sende det til os pr. mail op til lønningsdag. I vores vikarhåndbog kan du læse mere om, hvordan du gør, og hvad du skal være opmærksom på.

Se vikarhåndbog

Vi respekterer selvfølgelig vores vikarers ønsker og behov. Så vil du gerne stoppe som vikar – eller måske holde en pause – så er det altid en mulighed. Giv os blot et kald på 50 20 30 40 og tryk 3, eller send en mail til job@sundvikar.dk.

Vi kan nemt sætte din status som inaktiv, så du ikke længere kan se og booke vagter eller vil modtage beskeder fra os. Og vil du gerne være aktiv igen efter en periode, så kan vi hurtigt sætte dig i gang igen.

Alle kan blive syge, og der vil altid være en risiko for, at du ikke kan møde op til en aftalt vagt grundet sygdom.

Går du hen og bliver syg op til en vagt, er det dog nødvendigt, at du straks melder det til os telefonisk. Det skal ske i tidsrummet kl. 06.00-06.30 på telefonnummer 50 20 30 40.

Vi vil gerne belønne vores vikarer for deres store indsats.

Udover stor frihed og selvbestemmelse i dit arbejdsliv, kan du nyde godt af en række gode rabatter, når du er vikar hos os.

Se alle fordele

Savner du svar? 

Linda Madsen