Spørgsmål og svar

Det er vigtigt, at alle vores vikarer er godt klædt på, når de skal repræsentere SundVikar A/S. At være tryg og oplyst giver dig nemlig de bedste forudsætninger for at yde den bedste service til borgerne, som har brug for lige netop din hjælp.

Vi har derfor lavet denne oversigt over spørgsmål og svar, som du kan bruge til at blive klogere på de mest almindelige spørgsmål, man kan have som nuværende eller kommende medarbejder hos os.

Du kan blandt andet læse mere om, hvordan man bliver ny vikar, hvordan du skal håndtere sygdom samt mulighederne for at få kørselsgodtgørelse eller tjenestekørsel.

Mangler der noget?

Vi vil altid gerne blive bedre til at holde vores vikarer opdateret. Så sidder du og mangler svar på et spørgsmål, som du ikke finder nedenfor, er du altid meget velkommen til at tage fat i os. Ring til 50 20 30 40 og tryk 3, eller send en mail til job@sundvikar.dk. På den måde kan vi løbende opdatere listen, så andre også kan få glæde af jeres spørgsmål.

Hvad er kravene for at blive vikar?

Vi har de samme krav og forventninger til alle vores vikarer.

Først og fremmest kræves det, at du har erfaring inden for plejeområdet. Her har du måske arbejdet på plejehjem eller i hjemmeplejen og har haft de opgaver i hænderne, som ville være relevante for din faggruppe.

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at du er fagligt stærkt, stabil og har en seriøs tilgang til dit arbejde. På vagterne skal du nemlig kunne varetage opgaverne fra dag ét, og der bliver regnet med dig og dine evner. 

Hvordan bliver jeg vikar?

Vi har gjort det nemt, overskueligt og hurtigt for dig at ansøge som vikar. Udfyld ansøgningsformularen her på vores hjemmeside, og vedhæft relevante dokumenter. Klik her for at søge som vikar. 

Kort efter din ansøgning er sendt afsted, modtager du en invitation til en telefonisk samtale, hvor vi i fællesskab gennemgår dine ønsker, baggrund og kompetencer. Du vil efterfølgende have mulighed for at tage din første vagter, hvis der ellers er styr på alt det praktiske. 

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, er du altid meget velkommen til at ringe eller skrive til os – vi sidder klar til at hjælpe. Ring på 50 20 30 40 og tryk 3, eller send en mail til job@sundvikar.dk 

Hvad skal jeg have klar, hvis jeg vil søge som vikar?

Når du udfylder ansøgningsformularen her på vores hjemmeside, beder vi dig have følgende klar:

 • Blank straffeattest. Må maks. være 30 dage gammel
 • CV eller lignende dokument
 • Uddannelsesbevis (undlades hvis du er ufaglært)
 • Registrerings- og kontonummer
 • Et foto af dig til ID-kort

Hvilke faggrupper tilknytter I?

Vi tilknytter: 

 • Sygeplejersker 
 • Social- og sundhedsassistenter 
 • Social- og sundhedshjælpere 
 • Sygeplejerskestuderende 
 • Rengøringsmedhjælpere  
 • Plejemedhjælpere
 • Pædagoger
 • Fysioterapeuter
 • Ergoterapeuter
 • Sundhedsfaglige studerende (læs mere her)

Du kan læse mere om vores faggrupper her på hjemmesiden – klik her.

Kan jeg blive vikar som ufaglært?

Ja. Så vil du blive tilknyttet som det, vi kalder Plejemedhjælper.

Som plejemedhjælper er det dog et krav, at du har relevant erhvervserfaring. Det kan eksempelvis være fra plejehjem eller hjemmeplejen, hvor der især bliver lagt vægt på din erfaring med arbejdsopgaver som personlig pleje, lift mv.

Hvor har I vagter?

Vi dækker hele Fyn, herunder det Fynske Øhav, Sjælland fra nord til syd og hele Bornholm.  

Hvad får jeg i løn?

Din løn afhænger af, hvilken faggruppe du tilhører, og som oftest hvor meget erfaring du har.  

Send en mail til os på job@sundvikar.dk, hvor du oplyser din baggrund/uddannelse, og hvor mange års erfaring du har. Så sender vi en oversigt til dig.  

Hvornår får jeg løn?

Vi udbetaler løn hver 14. dag – torsdag i lige uger. 

Hvordan fungerer jeres app?

Når du bliver tilknyttet som vikar, kan du logge ind på vores app ‘SundVikar’, som du skal hente på din telefon. App’en er eller bliver dit primære arbejdsredskab, når du bl.a. skal booke og godkende vagter, redigere i din kalender mv.

SundVikar-app’en er meget brugervenlig, og du bliver hurtigt bekendt med dens forskellige funktioner.

Skal jeg tage et bestemt antal vagter?

Nej.

Fordelen ved at være vikar hos os er, at du har friheden til selv at bestemme, hvornår og hvor meget du vil arbejde.  

Har du brug for hjælp til at booke vagter, kan du altid kontakte os. Vores bookingafdeling sidder klar til vejlede og/eller finde vagter til dig. Ring til 50 20 30 40 og tryk 2.

Kan jeg få kørselsgodtgørelse og tjenestekørsel?

Ja, det kan du.

At bevæge sig rundt i bil kan ofte være en naturlig del af arbejdet som vikar. Derfor tilbyder vi selvfølgelig muligheden for kørselsgodtgørelse og tjenestekørsel til vores vikarer.

Det eneste, du skal gøre, er udfylde et kørselsskema og sende det til os pr. mail op til lønningsdag. I vores vikarhåndbog kan du læse mere om, hvordan du gør, og hvad du skal være opmærksom på. Det finder vores vikarhåndbog her.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke længere vil være vikar?

Vi respekterer selvfølgelig vores vikarers ønsker og behov. Så vil du gerne stoppe som vikar – eller måske holde en pause – så er det altid en mulighed. Giv os blot et kald på 50 20 30 40 og tryk 3, eller send en mail til job@sundvikar.dk.

Vi kan nemt sætte din status som inaktiv, så du ikke længere kan se og booke vagter eller vil modtage beskeder fra os. Og vil du gerne være aktiv igen efter en periode, så kan vi hurtigt sætte dig i gang.

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg?

Alle kan blive syge, og der vil altid være en risiko for, at du ikke kan møde op til en aftalt vagt grundet sygdom.

Går du hen og bliver syg op til en vagt, er det dog nødvendigt, at du straks melder det til os telefonisk. Det skal ske i tidsrummet kl. 06.00-06.30 på telefonnummer 50 20 30 40.