48-timers-reglen

I SundVikar overholder vi 48-timers-reglen. I korte træk går reglen ud på, at man som lønmodtager maksimalt må arbejde 48 timer om ugen i gennemsnit over en periode på 4 måneder.

Reglen er designet til at beskytte dig som medarbejder og sikre, at du har nok tid til hvile og ikke bliver nedslidt.

Sådan virker reglen

Bookingsystemet i SundVikar beregner løbende, hvor meget du arbejder hos os. Når du til et punkt, hvor du har arbejdet 48 timer eller mere i gennemsnit pr. uge i en periode på 4 måneder, så vil du ikke kunne blive booket på vagter, indtil du ikke længere overskrider den samlede mængde arbejde i perioden.

Reglen fungerer på den måde, at man til enhver tid kigger 4 måneder tilbage i tid fra dén dag, hvor du ønsker en vagt. Her tæller man pr. døgn.

Eksempel: Du har udset dig en vagt den 1. oktober 2023. Her skal du derfor være opmærksom på din ugentlige arbejdstid i perioden 1/6 til og med 1/10. Har du arbejdet mere end 48 timer i gennemsnit pr. uge i dén periode, så vil du ikke kunne blive booket på vagten.

Dét skal du selv være opmærksom på

Tager du mange vagter, og ønsker du ikke at blive ramt af 48-timers-reglen, så skal du holde øje med, at din arbejdsmængde ikke overstiger det tilladte niveau. Det gør du bedst i din kalender på SundVikar-appen samt på dine lønsedler. Her kan du hurtigt se, hvor mange vagter og timer, du har arbejdet i en given periode.

Du kan også altid kontakte SundVikars løn- og bogholderiafdeling på telefon 50 20 30 40 og tryk 5, og så kan de hjælpe dig med de vigtigste oplysninger.

Læs mere om reglen