Bilkørsel og vikar

Når du kører i bil i forbindelse med dit arbejde som vikar, er der visse ting, du skal være opmærksom på. Læs med her, og bliv klogere.

Tjenestekørsel og kørselsgodtgørelse

Skulle du efter aftale med kunden blive bedt om at køre i egen bil, skal du udfylde formularen “Tjenestekørsel”, som findes i bunden af denne side, hvor der også findes en vejledning. Formularen skal udfyldes med specifikation af hele ruten, du har kørt for kunden. Den skal indsendes til bogholderi@sundvikar.dk som vedhæftet fil eller et foto, så den er os i hænde senest mandag kl. 12.00 i lige uger.

Som vikar kan du, hvis du kører i egen bil til og fra arbejde, få ydet kørselsgodtgørelse. Du udfylder formularen “Kørselsgodtgørelse”, som findes i bunden af siden, hvor der også findes en vejledning. Du ydes kørselsgodtgørelse efter reglerne om skattefri kørselsgodtgørelse efter skatterådets fastsatte takster fra egen bopæl til det anviste arbejdssted tur/retur fratrukket 30 kilometer. Der ydes dog godtgørelse for max. 100 km i alt.

Kørselsgodtgørelsen beregnes ud fra den korteste afstand mellem vikarens bopæl og til det anviste arbejdssted. Kørselsgodtgørelsen betales kun for kørsel i egen bil og maksimalt for faktisk kørte kilometer. Der ydes ingen godtgørelse i det omfang, du er vikar det sted, hvor du har din hovedbeskæftigelse.

Formularen sendes til bogholderi@sundvikar.dk som vedhæftet fil eller et foto, så den er os i hænde senest mandag kl. 12.00 i lige uger.

60-dages reglen

60-dages reglen kan være relevant for dig, som måske tager mange vagter samme sted. Du er berettiget til kørselsgodtgørelse, hvor 60-dages reglen er en begrænsening.

Reglen betyder, at du kan få skattefri kørselsgodtgørelse for 60 arbejdsdage til og fra samme arbejdssted. På dag 61 bliver du ramt af 60-dages reglen og vil blive beskattet af din kørselsgodtgørelse.

Dette er ikke nærmere defineret i overenskomsten, men det er en skatteregel, som SundVikar naturligvis overholder.

Der er nogle særlige vilkår, som skal gøre sig gældende, før 60-dages reglen træder i kraft, og før den frafalder igen.

Læs mere om disse vilkår på SKATs hjemmeside – klik her.